SORTIMENT DE BERE ŞI PROCEDEU DE PRODUCERE A ACESTUIA

Price not visible for this package

Interest:

Assignment

Publication info:

No.: RO121526

Date: 30.10.2007

Inventor(s):
Applicant(s):
Classification:
International patent classification (IPC):
C12C1/18; C12C5/02

Cooperative patent classification (CPC):
Application info:
No.: RO20030000134
Date: 18.04.2003
Priority number(s):
RO20030000134 18.04.2003
Description:

Invenţia se referă la un sortiment de bere, care are un conţinut de 78...1000 mg/l de alfa-acizi amari şi un conţinut de 50...100 miug/l de serotonină. Procedeul de producere a acestui sortiment de bere se realizează prin următoarele faze: - prepararea unui extract de hamei sărăcit în alfa-acizi amari, prin extracţie cu CO2 lichid, din măcinişul fără lupulină, rezultat după îndepărtarea granulelor de lupulină din conurile de hamei, în prealabilîngheţate în azot lichid şi măcinate; - prepararea unui extract de cătină prin extracţie cu CO2 lichid din tulpini, frunze şi fructe de cătină măcinate; - realizarea unui amestec de extract de hamei:extract de cătină într-un raport volumetric de 30...70/70...30; - prepararea mustului de malţ prinbrasaj, din malţ măcinat; fierberea mustului de malţ, cu introducerea fracţionată, în două etape, a amestecului din cele două extracte, şi anume: 60% la începutul fierberii mustului şi 40% după 40 min, împreună cu activarea unui proces de maturare rapidă în câmp ultrasonic şi răcire a mustului de bere astfel obţinut; - fermentarea mustului de bere cu o drojdie de fermentaţie inferioară, din genul Saccharomyces carlsbergensis, în câmp ultrasonic, cu obţinerea berii nefiltrate; filtrare pe membrane polimerice; pasteurizare sau sterilizare în câmp ultrasonic.